دوربین خودرو، وسیلهای است که در چند سال اخیر، برای کنترل خارج و داخل کابین خودرو کاربرد دارد و استفاده از آن، میان افراد زیادی در سراسر دنیا عمومیت پیدا کرده است. در لیست آپشنها و امکانات رفاهی برخی از خودروها، انواع مختلف دوربین نیز دیده میشود. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که دوربین خودرو چیست و انواع دوربین خودرو چه ویژگیهایی دارند. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
دوربین خودرو چیست؟
دوربین خودرو، دوربینی مانند سایر دوربینها است که دارای یک یا چند لنز برای ضبط تصاویر است. این دوربینها با توجه به نوع، ساختار و کاربرد خود در قسمتهای مختلفی از خودرو قابل نصب هستند. مالکان خودرو با توجه به ویژگیها و قابلیتی که از دوربین خودرو انتظار دارند، اقدام به خرید مدلهای مختلف آن میکنند. تفاوت دوربینهای خودرو، تنها در اندازه آنها نیست؛ بلکه امکانات و کاربردهای آنها نیز با هم تفاوتهای چشمگیری دارد. در ادامه مطلب، انواع دوربین خودرو را با هم مرور میکنیم و با کارکردهای اختصاصی آنها آشنا میشویم.
دوربین پایهدار
اولین مورد از انواع دوربین خودرو، دوربین پایهدار است. این نوع دوربین ، توسط پایهای مکشدار به شیشه خودرو متصل میشود. این دوربینها از لحاظ سایز، بزرگ هستند و در مقایسه با سایر مدلها فضای نسبتا زیادی را اشغال میکنند؛ اما جابهجایی و نصب آسان آنها، از جمله مهمترین دلایل محبوبیت این مدل از دوربین خودرو است.
دوربین پشت آینهای
این مدل دوربین در بخش بالایی شیشه جلوی خودرو و پشت آینه نصب میشود و به دلیل قرارگیری پشت آینه، جای چندان زیادی را اشغال نمیکند و میتواند وقایع حین حرکت را نیز ضبط کند. اغلب این دوربینها، دارای صفحهنمایش نیز هستند.
دوربین خودرو استوانهای
این مدل از دوربینها که استفاده از آنها بهتازگی بسیار مرسوم شده است، فاقد صفحهنمایش هستند؛ اما تنظیمات آنها از طریق گوشی تلفن همراه صورت میگیرد و اغلب دارای کارت حافظه، قابلیت ذخیره تصاویر در فضای ابری یا ضبط تصاویر تایملپس نیز هستند. دوربینهای خودرو استوانهای به علت شکل و شمایل ساده و سایز تقریبا کوچک خود، کمتر جلب توجه میکنند و به عنوان دوربینهای نامحسوس شناخته میشوند.
دوربین آینهای
این مدل از دوربینها دقیقا شبیه به آینه خودرو طراحی شدهاند و روی آینه اصلی خودرو نصب میشوند. یک نمایشگر دارند که امکان مشاهده تصاویر ضبطشده و یا در حال ضبط را نیز فراهم میکند. همچنین این دوربینها اغلب قابلیت اتصال به سیستم صوتی و تصویری خودرو را دارند و میتوان از آنها برای پخش تصاویر برای سرنشینان نیز استفاده کرد.
کاربردها و قابلیتهای دوربین خودرو
دوربینهای خودرو امکانات و کاربردهای فراوانی دارند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
ثبت وقایع جادهای
دوربینهای خودرو از قابلیت ضبط وقایع و تصاویر حین رانندگی برخوردار هستند. در صورت بروز تصادف، ارائه فیلم ضبطشده به پلیس، میتواند کمک زیادی به شناسایی مقصر کند.
جی سنسور- G-Sensor
این قابلیت در اکثر دوربینهای خودرو فعال است. زمانی که سنسور G موجود در دوربین خودرو، تصادف، ترمز اضطراری یا ضربه غیرمتعارفی را تشخیص دهد، عملیات ضبط را آغاز میکند. این قابلیت هنگام تصادفات یا اتفاقاتی که برای خودروی پارکشده میافتد، بسیار کاربردی است. در اغلب دوربینهایی که از این قابلیت برخوردار هستند، فیلم آن دوره زمانی به طور مستقل ذخیره میشود و به طور خودکار حذف نخواهد شد. چنین تصاویری برای تحقیقات تصادف بسیار مفید است.
پارکینگ مود – Parking Mode
دوربینهای مجهز به این سنسور، زمانی که خودرو در حالت پارک است، تصاویر 15ثانیهای ضبط میکنند. اگر سنسور خودرو در این فاصله حادثه و حرکتی خاصی را احساس نکند، دوربین فیلم جدید را ضبط و جایگزین فیلم قبلی میکند؛ اما درصورتیکه دوربین حین فیلمبرداری متوجه لرزش یا حرکتی شود، فیلمبرداری را قطع نمیکند و به ضبط تصاویر ادامه میدهد.
ثبت خاطرات سفر
بسیاری از جادهها مناظر بسیار زیبایی دارند که اغلب مسافران علاقه دارند تصاویر آن را برای خود به یادگار داشته باشند. دوربین خودرو انجام این کار را بهآسانی میسر کرده است و بهراحتی میتوانید از تمامی صحنههای اطراف خود در حین سفر تصویربرداری کنید.
دوربین دندهعقب خودرو
یکی از بهترین و مفیدترین قابلیتهای دوربین، دوربین دندهعقب است. در اکثر مدلهای دوربین خودرو، یک لنز کوچک نیز برای دندهعقب در نظر گرفته شده است. نصب لنز عقب برای دوربینهایی که صفحه نمایش دارند، امکانپذیر است؛ البته لنز دوربین عقب را در صورتی نیز میتوان نصب کرد که سیستم پخش خودرو مجهز به مانیتور باشد. در این حالت، یک لنز کوچک روی سپر خودرو نصب میشود که برق آن از چراغ دندهعقب تامین میشود. هر زمان که دنده خودرو در حالت عقب قرار بگیرد، این دوربین به صورت خودکار روشن میشود و فضای پشتی اتوموبیل را روی صفحه نمایش برای راننده نشان میدهد. این قابلیت برای پارک خودرو در مکانهایی که پارککردن سخت به نظر میرسد، بسیار کاربردی است.
ثبت وقایع داخل خودرو
با استفاده از این قابلیت و جاگذاری لنز دوربین در داخل خودرو، امکان ضبط تصاویر از داخل کابین خودرو فراهم میشود. این قابلیت، اکثرا برای خودروهای عمومی مثل تاکسیها یا خودروهای مخصوص تورهای مسافرتی کاربرد دارد.
ویژگیهای دوربین خودرو
حالا که با دوربین آشنا شدید، امکان دارد این سوال برای شما پیش بیاید که یک دوربین خودرو مناسب باید چه ویژگیهایی داشته باشد. در ادامه، با بعضی از این ویژگیها آشنا میشویم.
کیفیت ضبط ویدیو
با توجه به کاربرد اصلی این دوربینها که همان تصویربرداری است، کیفیت تصاویر ضبطشده اهمیت بسیاری در انتخاب نوع دوربین خودرو دارد. در نمونههای معمولی، غالبا کیفیت ضبط تصاویر به صورت HD است؛ اما نمونههای گرانقیمت از توانایی ضبط تصاویر Full HD یا 4K Ultra HD برخوردار هستند.
کارت حافظه
اهمیت ذخیرهسازی تصاویر، کمتر از ضبط آنها نیست؛ در نتیجه پشتیبانی از کارت حافظه با ظرفیت بالا یکی از مهمترین ویژگیهای یک دوربین خوب خودرو است. در نمونههای مدرنتر که بهتازگی وارد بازار شدهاند، امکان ضبط تصاویر در فضای ابری (Cloud) نیز وجود دارد.
ضبط صدا
این قابلیت در بسیاری از دوربینهای جدید خودرو وجود دارد که کاربر بنا به نیاز، بتواند صدای ویدئوی در حال ضبط را فعال یا غیر فعال کند.
زاویه دید لنز
یکی دیگراز ویژگیهای مهم یک دوربین، زاویه دید لنز دوربین است. هرچه این زاویه دید وسیعتر باشد، ناحیه ضبط بیشتری را پوشش میدهد. زاویه لنز اغلب دوربینها در بازه 120 تا 170 درجه است که هرچه این زاویه بیشتر باشد، طبیعتا مطلوبتر خواهد بود.
صفحه نمایش
ویژگی مهمی که نباید نادیده گرفته شود، برخورداری از صفحه نمایش است. تمامی دوربینهای خودرو این گزینه را ندارند و تنها برخی از آنها مجهز به صفحه نمایش هستند. صفحه نمایش دوربین خودرو مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها، مشاهده تصاویر ضبطشده و استفاده برای دوربین دنده عقب خودرو است.
وای فای (Wifi)
دوربینهایی با این ویژگی، دارای نرمافزار اختصاصی هستند که با اتصال به وایفای، قابلیت ارسال اطلاعات و تصاویر ضبطشده به گوشی همراه را دارند. در بسیاری از موارد، با کمک این ویژگی، مشاهده آنلاین تصاویر امکانپذیر است و حتی تنظیمات دوربین نیز اغلب از طریق همین نرمافزار قابل تغییر است.
جیپیاس (GPS)
برخی از دوربینهای خودرو مجهز به جیپیاس هستند. مزیت داشتن جیپساس، ثبت مسیرهای طیشده توسط خودرو روی نقشه و نمایش مختصات جغرافیایی خودرو است.
حالا که با دوربین و قابلیتها ویژگیهای مهم و ضروری آن آشنا شدید، میتوانید با توجه به نیاز خود، دوربین مورد نظر را انتخاب و برای خرید آن اقدام کنید.
مطالب مرتبط :
- هدآپ دیسپلی (HUD) چیست و چه کاربردی دارد؟
- دلیل حذف لوگوی چری از محصولات مدیران خودرو و جایگزینی با لوگوی MVM
- دفترچه راهنمای ARRIZO5 و ARRIZO6
- اپلیکیشن خدمات پس از فروش شرکت مدیران خودرو آماده بهره برداری گردید
- استعلام خلافی خودرو و روش کم کردن آن
- تفاوت آریزو اکسلنت و آریزو لاکچری
- صفحه اینستاگرام آریزو 6 را دنبال کنید.
سلام.خواستم بدونم برای آریزو6 کدوم دوربین مناسبتر هست و قابلیت نصب داره?آیا نصب دوربین باعث از بین رفتن گارانتی میشه؟ممنونم